Wout, Leo en Nina testen de kinderzoektocht voor jou uit!


Wout en zijn kroost testten de kinderzoektocht voor jou uit!

Met Leo (6 jaar), Nina (4 jaar) en echtgenote Julie, trok onze collega, Wout Stevens richting Herentals om de kinderzoektocht uit te testen. En of er voor de kinderen genoeg te beleven valt!

We trekken erop uit naar Herentals. De stad van Wout Van Aert. Veel meer weet ik er voorlopig niet van, maar ik ben klaar om te ontdekken. Ook de twee superhelden op de achterbank hebben geen flauw benul waar we naartoe gaan. Zij weten enkel dat ze Schurk Schelle gaan verslaan en zijn al druk aan het speculeren over hoe ze dat gaan doen. Dat ze hiervoor ter plaatse een superheldenmasker krijgen, hou ik nog even voor mezelf, kwestie van niet direct alle troeven op tafel te gooien.

Mijn plan werkt. Wanneer ze op de Grote Markt van Herentals hun masker krijgen, bereikt het enthousiasme een hoogtepunt. Even is het spannend wanneer er discussie ontstaat over wie welke kleur krijgt, maar ze geraken er gelukkig snel uit. Oef. We kunnen starten.

Het ijssalon is gesloten wanneer wij er passeren, maar dat merken ze niet op. De drang naar de volgende opdracht is te groot. Zegt genoeg, niet? Ook de afwisseling natuur-stad motiveert hen.

Aan het speelbos maken we tijd voor een korte (drink)pauze. Op de boomstronken worden nog even alle superheldentechnieken uitgetest en we kunnen weer verder. We komen steeds dichter bij de schuilplaats van Schurk Schelle. Nina begint toch een beetje schrik te krijgen, maar gelukkig schiet haar broer te hulp. Hij bezorgt haar de nodige wapens (lees: takken) zodat ze zich kan beschermen voor wat komen zal.

Smullen in het park

Het Stadspark is de ideale plek om onze picknick boven te halen. We kopen snel nog wat beleg in de nabijgelegen supermarkt – het moest snel gaan deze ochtend – en kunnen smullen. Mama en papa genieten nog even van het zonnetje terwijl Leo en Nina de speeltuigen onveilig maken. De hartslag van de mama gaat even de hoogte in als Leo de vijver oversteekt via enkele uitstekende palen, maar hij slaagt zonder natte kleren in zijn opzet.

Vol energie beginnen we aan het laatste deel van onze tocht. Ook de laatste foto’s en opdrachten worden tot een goed einde gebracht en, hoe kan het ook anders, Schurk Schelle wordt verslagen. We waren ook net op tijd om de bom ontmantelen. Hoera!

Dat gaat vlot

Het antwoord op de eerste fotovraag, op de Grote Markt zelf, vinden ze snel. Om de naam te noteren, hebben ze wel even de hulp nodig van mama en papa. En dan vliegensvlug naar de volgende opdracht. Dat gaat vlot! Te vlot eigenlijk, want onze superhelden gunnen ons niet de tijd om de vragen van de volwassen zoektocht op te lossen. Ach ja, dan komen we daar later nog eens voor terug, zonder kinderen.

De foto’s worden vlot gevonden, de opdrachten worden tot een goed einde gebracht. Het geloof dat ze Schurk Schelle zullen verslaan wordt groter met de minuut, zeker nadat ze papa klein hebben gekregen tijdens een wedstrijdje armworstelen.

Interactief doe-centrum

De zon schijnt en de terrasjes op de Grote markt lonken, maar we besluiten onze resterende tijd iets actiever in te vullen. Mijn twee superhelden zijn nog iets te jong om ook de geocache en fietszoektocht te doen, dus kiezen we voor een bezoekje aan Hidrodoe, een interactief doe-centrum over water op vijf minuutjes rijden. De leerkracht in Julie komt naar boven en ze tracht Leo en Nina bij elke opdracht de bijbehorende informatie mee te geven. Zij hebben echter meer zin om zo snel mogelijk van opdracht naar opdracht te hollen en dus laat mama het voor wat het is. Het raadseltje in de toiletten onthouden ze wel: Wat kan lopen maar niet stappen? Rarara*.

Als afsluiter gaan we nog even naar de grote speeltuin van het Netepark, net naast Hidrodoe. Hier is trouwens ook een binnen- en buitenzwembad. Na een snelle hap in de tuin van Bistro Le Paige (een aanrader, ook met kinderen) trekken we na een geslaagde dag terug naar Gent.

Herentals, het was een waar genoegen! We hadden er gerust een weekendje van kunnen maken, want met onder andere de Toeristentoren, Boat BQ en Bobbejaanland zijn er nog heel wat zaken die we moeten ontdekken.

*water