Gezond sporten

Voldoende bewegen is gezond! Vanuit dit uitgangspunt wil Gezinssport Vlaanderen alle gezinnen motiveren om gezond op weg te gaan en te bewegen! Om blessures te voorkomen of gezondsheidproblemen te vermijden, stimuleren we onze leden om zich vooraf medisch te laten testen door een arts.

Gezinssport Vlaanderen wil gezinnen aanzetten tot voldoende bewegen. Dit kan wekelijks in de vele lokale sportclubs, aangesloten bij onze federatie, of individueel of als gezin als 'Op weg lid'. Bewegen om de positieve invloed op de gezondheid, zowel fysiek als mentaal, is hierbij het uitgangspunt.

Op zoek naar informatie over gezond sporten? Online vind je verschillende interessante websites en campagnes rond 'gezond sporten'. Je vindt er informatie terug over gezonde voeding, inspanningstests en sportmedisch onderzoek.

Goed in je vel!

Goed in je vel, dat voelt beter, is een campagne rond voeding en beweging van Vlaams minister voor Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Jo Vandeurzen en 'Zorg en Gezondheid'. Zorg en Gezondheid is een agentschap van de Vlaamse overheid met als doel het welzijn van de Vlaming te verbeteren, en zijn leven gezonder te maken.

Op de website van Gezond Sporten, vind je interessante tips en weetjes over voeding en beweging.

Preventief Sportmedisch Onderzoek

Wil je te weten komen of een sportmedisch onderzoek raadzaam is, hoe vaak dat moet gebeuren en wat er onderzocht zal worden? Doe de test op sportkeuring.be.

Vlaams antidopingbeleid

NADO Vlaanderen publiceerde een gids voor ouders over fair play in de sport, met specifieke aandacht voor juiste voeding, risico's van supplementen en (hoe te reageren op) dopinggebruik bij je kind. Je kan de volledige gids hier gratis downloaden.