Over ons

Een veertigtal jaar geleden trokken er reeds groepen kinderen en volwassenen van plaatselijke Gezinsbond-afdelingen naar zwembaden, turnzalen en sporthallen. De pioniers van het eerste uur hebben - zonder zich ervan bewust te zijn - de recreatiesport toen al gepromoot.
Sinds 1976, met de komst van een nieuw decreet, is Gezinssport Vlaanderen een erkende en gesubsidieerde recreatieve sportfederatie. Van bij aanvang is onze jonge v.z.w. actief op het vlak van clubwerking, jeugdsportkampen, gezinssportweken en nationale sportdagen.

Ons doel is de gezinnen of elk lid van het gezin aan te zetten tot zinvolle sportbeoefening, individueel of in gezinsverband. Er wordt niet gedacht aan competitiesport. De sportbeoefenaars beogen louter een aangename en gezonde vrijetijdsbesteding in een sociale omgeving. Gekende en minder gekende sporten moeten kunnen beoefend worden op recreatief niveau.

Vandaag de dag is de Gezinssport Vlaanderen uitgegroeid tot één van de grootste recreatieve sportfederaties in Vlaanderen met:

  • ruim 36.000 actieve sportende leden in 490 sportclubs; alle leeftijdsgroepen en meer dan 20 sporttakken komen aan bod
  • jaarlijks 2.500 deelnemers aan sportkampen, in binnen- en buitenland, het hele jaar door voor alle leeftijden
  • een eigen magazine 'HUP!' voor alle leden
  • eigen publicaties en projecten waarbij de kwaliteit van het sporten voorop staat
  • organisatie van opleidingen in samenwerking met de Vlaamse Trainersschool
  • vertegenwoordiging in tal van instanties zoals de Vlaamse Sportfederatie en de Vlaamse Trainersschool

Blijf op de hoogte van Gezinssport Vlaanderen

Meer info over de Gezinssport Vlaanderen nieuwsbrief