Zomerzoektochten 2018 "Eeklo gezien? Eeklo gevonden!"

Van 1 juli tot en met 30 september kon er in Eeklo elke dag naar hartenlust gewandeld en gefietst worden langs een mooi uitgestippeld parcours. Aan de hand van een leidraad, vragen, raadsels en puzzels leerde je deze bruisende stad in het Meetjesland op een sportieve manier beter kennen. Naast wandelen, kon er ook gefietst worden en kon er terug gespeurd worden met de wandel-GPS, nl. geocaching.Ook voor de kinderen werd er een aparte zoektocht uitgestippeld.

Gezinssport Vlaanderen deelt prijzen uit

Zaterdag 8 december was Eeklo opnieuw onze gaststad voor de prijsuitreiking van onze zomerse zoektochten. Een honderdtal winnaars waren naar Eeklo afgezakt voor een dagvullend programma.
In de voormiddag kon men een gratis bezoek brengen aan een niet alledaagse tentoonstelling "Who the f*** is Luc?!" in de Kunstacademie. De kinderen konden intussen deelnemen aan een voorleesmoment. In de namiddag ging de aandacht naar de prijsuitreiking.

Na het welkom accentueerde Schepen van Toerisme, Mevr. Rita De Coninck, het zomerse beeld van de dagelijkse aanwezigheid van zoektocht bezoekers die tevens proefden van de toeristische troeven van het mooie Eeklo. Door de verschillende combinaties konden wij afgelopen zomer meer dan 6.000 deelnemers verwelkomen.

Voorzitter Freddy De Nert beklemtoonde het belang van Gezinssport Vlaanderen als recreatieve sportfederatie in het Vlaamse landschap en als sportieve dochter van de Gezinsbond voor de sportieve invulling bij de gezinnen. Jan Verbruggen, reeds meerdere jaren de ontwerper van de zoektochten, becommentarieerde waar de hangijzers en valstrikken van deze editie lagen.

And the winners are ...

De winnaar 2018 met de beste score op zowel de wandelzoektocht, de fietszoektocht als de geocaching is Gino Vertommen uit Herenthout.

In de afzonderlijke categorieën haalden de volgende deelnemers de hoofdprijzen.

  • Wandelzoektocht: Frank Smets uit Zottegem
  • Fietszoektocht: Cecile Bral uit Evergem
  • Geocaching: Robert Baudoin uit Roosdaal
  • Kinderzoektocht: Ilan Rottiers uit Bornem


Proficiat aan alle winnaars!

Benieuwd naar de oplossingen?

Alle winnaars, de organisatoren en de gaststad Eeklo kunnen terugblikken op een mooie, toffe en geslaagde editie.

Zomerzoektochten 2019: welkom in Roeselare!

In de zomer van 2019 wordt Roeselare het decor van vragen, foto's en puzzels. Wandel, fiets en speur mee en maak kans op één van de vele, mooie prijzen. Meer info weldra op deze pagina.

Tip! Sluit je aan als 'Op Weg'-lid en neem gratis deel aan onze zoektochten!

Vragen?

Heb je vragen over onze zoektochten? Stuur dan een mailtje naar gezinssportvlaanderen@gezinsbond.be

De zomerzoektochten 'Eeklo gezien? Eeklo gevonden!' is een initiatief van Gezinssport Vlaanderen in samenwerking met Toerisme Eeklo en met de steun van de Gezinsbond, Gezinsvakantie-Familiatours, Baloise, Autocars Meetjesland, Lidkaart waarmee je spaart en Sport Vlaanderen.