Zomerzoektochten "Aarschot gezien? Aarschot gevonden!"

Wandelen, fietsen, speuren en winnen!


Elke dag van 1 juli t.e.m. 30 september

Gezinssport Vlaanderen laat gezinnen gezond bewegen, ook in deze uitdagende tijden! Deze zomer zijn we te gast in Aarschot. Te voet, met de GPS of met de fiets laten we je kennismaken met deze prachtige beeldenstad en haar omgeving.

Op ontdekking in de beeldenstad van het Hageland

Aarschot ligt helemaal in het noorden van het Hageland, in de Demervallei en staat bekend als de Hagelandse ‘beeldenstad’. Doorheen het stadscentrum en de deelgemeenten zijn tientallen meesterwerken te ontdekken. Beelden overal, een parel van Demergotiek, historische gebouwen, 'Aarschotse Bruine', ... Aarschot laat heel wat zien. Een mix van verrassende natuur, cultuur en bijzondere bezienswaardigheden. Kom het allemaal ontdekken tijdens onze zomerzoektochten. Wij geven je alvast 5 redenen om aan te tonen dat deze uitstap met het gezin echt wel de moeite waard is

Praktische info

Periode
Deelnemen kan elke dag vanaf donderdag 1 juli t.e.m. donderdag 30 september 2021.

Vertrekplaats
Toerisme Aarschot, Elisabethlaan 103 (openingsuren: di-vrij: van 9-12.30 u. en van 13-16.30 u.; za & zo: 14-18 u., gesloten op ma).
Bibliotheek Aarschot, Elisabethlaan 103A (enkel op ma van 9-12 u., deelnamepakket kan enkel vooraf online aangekocht worden!).

Let wel: op woensdag 21 juli (Nationale feestdag) zijn zowel de toeristische dienst als de Bibliotheek gesloten.
Op 11 juli en 15 augustus is de toeristische dienst open!

Inbegrepen bij het deelnamepakket
Wandel-, fiets- en geocache-zoektochtenboekje, kinderzoektocht (1 exemplaar/kind), een stadsplannetje en kortingsbonnen voor bezienswaardigheden.


Deelnameprijs

Je kan je deelnamepakket ter plaatse kopen bij Toerisme Aarschot of je kan er ook voor opteren om vooraf je deelnamepakket online te bestellen (gelieve je aankoopbewijs mee te brengen).
Let wel: doe je onze zomerzoektocht op maandag dan dien je vooraf het deelnamepakket online aan te kopen.

 • € 15/gezin
  leden Gezinsbond/Gezinssport Vlaanderen genieten van € 5 korting!
 • Gratis voor 'Op Weg'-leden
 • Korting via Vrij Uit

Bereikbaarheid
Aarschot heeft een uitstekende ligging en is zowel met het openbaar vervoer als met de auto gemakkelijk te bereiken.

Met de trein:

Het treinstation bevindt zich op 10 minuten wandelen van de dienst Toerisme. Plan jouw treinrit met behulp van de NMBS website

Met de auto:

Indien je gebruik maakt van een GPS, kies dan als bestemming "Demervallei 8, 3200 Aarschot"

 • Vanuit Leuven: neem afrit 22-Aarschot vanaf de E314
 • Vanuit Antwerpen: op de E313 neem je afrit 22-Herentals-Oost; volg de N152 en vervolgens de N19 tot op de ring in Aarschot
 • Vanuit Hasselt: volg de E313 en vervolgens de E314; neem afrit 22-Aarschot

Parkeergelegenheid
De stad Aarschot heeft drie parkeerzones: de betalende zone, de blauwe zone en de gratis zone. De info over al deze zones kan je hier rustig nalezen.Wie zoekt, die wint!

Heb je goed gezocht? Dan ga je misschien met één van onze mooie prijzen aan de haal! Cadeaubonnen voor zomer- en wintervakanties, rugzakken van Deuter, slaapzakken van Sea to Summit, weekendarran­gementen, boeken en andere mooie naturaprijzen. Er wordt een apart prijzenpakket voorzien de kinderzoektocht (cadeaubonnen voor vakanties, kinderfietsen, gezelschapsspellen, naturaprijzen). Superprijs voor deelname aan zowel de wandel- en fietszoektocht en geocaching.

Om kans te maken op één van bovenvermelde prijzen dien je je antwoordformulier vóór 7 oktober in te sturen naar Gezinssport Vlaanderen, Troonstraat 125 - 1050 Brussel of via mail naar gezinssportvlaanderen@gezinsbond.be met vermelding van jouw deelnemingsnummer. Via deze link kan je jouw antwoorden online doorgeven!

Maarten Vangramberen, VRT-sportanker, maakt jou alvast warm voor onze zomerzoektochten. Lees hier het hele interview.


Maak je keuze uit vier zoektochtformules:

Het noodweer van half juli speelde niet in onze kaart.
Momenteel kan alles weer gedaan worden. Enkel voor de geocaching heb je stevige schoenen nodig die nat mogen worden.
Je kan vooraf de toestand nagaan via www.aarschot.be/update-wateroverlast-toestand-demer
Hopelijk verbetert deze toestand snel.
Alvast bedankt voor jullie begrip
.

 • Wandelzoektocht (4 km)
  Liefhebbers van historische gebouwen kunnen volop hun hart ophalen. Struin door het charmante Begijnhof, beklim de 200 treden van de imposante Onze-Lieve-Vrouwekerk* en bewonder de prachtige gevels van de gezellige Grote Markt. En vergeet vooral ook geen bezoek te brengen aan de gerestaureerde ’s Hertogenmolens, één van de vele molens in Aarschot die je kan bezichtigen.
  (*) vooraf reserveren is noodzakelijk via Toerisme Aarschot!
 • Fietszoektocht (28 km)
  Fietsliefhebbers zijn welkom op onze fietstocht van ongeveer 28 km. Deze route voert je langs adembenemende natuurlandschappen en een meanderende Demer. De fietszoektocht verloopt praktisch volledig over het Fietsnetwerk Vlaams-Brabant. Download hieronder het gpx-bestand. Opgelet: Wegens onvoorziene omstandigheden vervalt vraag 8 en hoef je voor deze vraag dus geen antwoord in te vullen.
 • Kinderzoektocht (4 km)
  Speciaal voor de kinderen (t.e.m. 12 jaar) is er een gratis zoektocht waarin ridders en jonkvrouwen hun opwachting maken, met aangepaste vragen en opdachtjes. De wandelzoektocht en de kinderzoektocht lopen parallel en kunnen perfect gecombineerd worden.
 • Geocaching (4 km)
  Een gps-wandeltoestel en smartphone (met QR-reader) is alles wat je nodig hebt voor deze moderne schattenjacht.

Je kan het routeboekje van de zoektochten, weliswaar zonder de vragen, hier bekijken.

De cover van het kinderzoektochtboekje kan je hier bekijken.

De zomerzoektochten ‘Aarschot gezien? Aarschot gevonden!’ is een initiatief van Gezinssport Vlaanderen in samenwerking met de stad Aarschot. Met de steun van de Gezinsbond, Gezinsvakantie-Familiatours, Baloise, Deuter, SeatoSummit en Sport Vlaanderen.