ZOMERZOEKTOCHTEN: ontdek Oudenaarde met het gezin én win!

Wil je deze zomer een stukje van de Vlaamse Ardennen ontdekken met het hele gezin? Doe dan mee met onze zomerzoektochten in Oudenaarde. Deze parel van de Vlaamse Ardennen heeft dan ook heel wat voor je in petto. Van luxueuze tapijten tot Unesco Werelderfgoed, de Ronde van Vlaanderen, een rustgevend begijnhof en outdoor actie à volonté. Welkom in de stad waar het 365 dagen lang de Ronde van Vlaanderen is!

Een oase vol cultuur & natuur

Oudenaarde barst van de geschiedenis. En dus ook van de cultuur. De stad staat vol architecturale pareltjes die elk hun eigen verhaal vertellen. Onze zoektochten rijgen alles netjes aan elkaar zodat je niets moois hoeft te missen.

Met de Schelde vlakbij en omringd door het groen, is Oudenaarde de ideale gaststad voor onze zomerzoektochten. Geef onderweg ook je ogen de kost, want de glooiende heuvels van de Vlaamse trakteren je op adembenemende uitzichten.

Van 1 juli t.e.m. 30 september kan je er elke dag naar hartenlust wandelen, fietsen en geocachen langs een mooie uitgestippelde route. Aan de hand van een leidraad, vragen en foto's leer je deze parel van de Vlaamse Ardennen op een fijne manier beter kennen.

Maak je keuze uit vier zoektochtformules:

Tovenaar Voldenaarde toverde zich per ongeluk zelf weg. Kunnen jouw kinderen hem helpen terug te toveren? Pret verzekerd!

Wie zoekt, die wint!

Heb je goed gezocht? Dan ga je misschien wel met een van onze mooie prijzen aan de haal. We voorzien een prijzenpakket ter waarde van 5.000 euro met o.a. cadeaubonnen voor zomer- en wintervakanties, belevingspakketten van The Outsider voor het hele gezin, kwaliteitsvolle slaapzakken van Sea to Summit, fietsen, weekendarrangementen, reiskoffers van Samsonite, boeken, gezelschapsspellen van Lotana en andere mooie naturaprijzen. Er wordt een apart prijzenpakket voorzien voor de kinderzoektocht. Superprijs voor deelname aan zowel de wandel- en fietszoektocht en geocaching.

Praktische info

Periode
Deelnemen kan elke dag vanaf zaterdag 1 juli t.e.m. zaterdag 30 september 2023.

Start- en verkooppunt
Visit Oudenaarde (Stadhuis) Markt - Oudenaarde.
Openingsuren: maa-vrij: 09.00-17.30 u. en zat-zon: 10.00-17.30 u.

Deelnameprijs

 • 10 euro voor leden Gezinsbond en Gezinssport Vlaanderen
 • 15 euro voor niet-leden
 • gratis voor Op Weg-leden

  Inbegrepen in het deelnamepakket:
  wandel-, fiets- en geocache-zoektochtenboekje, kinderzoektocht (1 exemplaar/kind), stadsplan en kortingsbonnen voor bezienswaardigheden (het MOU: € 2 korting/ticket, Centrum Ronde van Vlaanderen: € 4,5 korting/ticket).

 • Bezorg ons je antwoordformulier uiterlijk op 6 oktober

Fiets huren?

Wil je graag ter plaatse een fiets huren? Dat kan! Bij Asfra Flanders geniet je van een mooie korting van 20% op vertoon van je deelnameboekje. Vooraf reserveren is wel noodzakelijk.

Bereikbaarheid

Oudenaarde is een stad gelegen in het zuidoosten van Oost-Vlaanderen en is vlot bereikbaar met het openbaar vervoer, maar ook met de auto en zelfs met de boot.

Parkeermogelijkheden

Op wandelafstand van het centrum bevinden zich een aantal randparkings waar je onbeperkt en gratis kan parkeren.

Wist je dat...

Adriaen Brouwer de zoon is van een Oudenaardse tapijtwever? Deze schilder van wereldformaat, van wie het werk in de allergrootste musea hangt werd vier eeuwen geleden in Oudenaarde geboren, en daar zijn ze in Oudenaarde nog steeds bijzonder trots op. Adriaen Brouwer schonk zijn naam aan drie uitmuntende biertjes: bruin, tripel of oak. Moet je beslist eens proeven als je in Oudenaarde bent.

copyright David Samyn5 x Oudenaarde beleven!

 • Ontdek meer dan 100 historische gebouwen en monumenten
 • Geniet van het groen aan de Donkvijver of leef je uit in het avonturenpark The Outsider
 • Ga terug in de tijd in het PAM in Ename
 • Bewonder de vermaarde wandtapijten
 • Ontmoet de helden van Vlaanderens Mooiste in het Centrum Ronde van Vlaanderen

Leef je uit in het outdoorpark The Outsider

Slinger je graag aan een touwenparcours op grote hoogte? Of hou je van een death ride die je aan duizelingwekkende snelheid naar de begane grond brengt? Misschien kruip je wel liever in de kajak of op de waterski's, klauter je een klimtoren van 16 meter hoog op, – of drink je gewoon liever een lekker drankje op een rooftopterras. The Outsider, het 40 hectare grote recreatiepark, ligt op wandelafstand van het centrum en is dé plek voor grote en kleine avonturiers.Geniet bovendien van een mooie korting bij deelname aan onze zomerzoektochten.

De zomerzoektochten in Oudenaarde zijn een initiatief van Gezinssport Vlaanderen in samenwerking met de stad Oudenaarde. Met de steun van Toerisme Vlaamse Ardennen, Toerisme Provincie Oost-Vlaanderen, de Gezinsbond, Gezinsvakantie-Familiatours, SeatoSummit, The Outsider, Nationale Loterij en Sport Vlaanderen.