Tegemoetkoming gediplomeerde trainers

Gediplomeerde lesgevers en trainers verhogen niet enkel de kwaliteit van je aanbod maar blijven ook langer gebonden aan de sport en aan de sportclub. Alleen maar voordelen, daarom geven we onze clubs die werken met gediplomeerde trainers een klein duwtje in de rug.

Wie komt er in aanmerking?

Gediplomeerde trainers komen enkel in aanmerking wanneer ze aangeduid staan als trainer en hun diploma's correct zijn aangevuld in hun profiel op het online ledensysteem. We controleren deze gegevens tegen de VOTA's databank van Sport Vlaanderen.

Elke trainer met een VTS diploma vanaf initiatorniveau, bachelor/master LO of Gezinssport Vlaanderen diploma komt in aanmerking voor deze subsidie.

  • € 100: voor elke trainer die een nieuw diploma behaalde in het afgelopen kalenderjaar. Dit voordeel is eenmalig per nieuw verworven diploma.
  • € 30: per jaar voor elke trainer die een VTS diploma vanaf initiator niveau, bachelor/master LO of Gezinssport Vlaanderen diploma in hun bezit heeft.

Dien je aanvraag in voor je club

Kalenderjaar 2023

De clubverantwoordelijke kan vanaf 01/09/2023 tot en met 30/11/2023 een aanvraag indienen voor alle trainers van zijn club. De uitbetaling van het toegekende bedrag gebeurt eind december en zou ten laatste 14 januari op de clubrekening moeten verschijnen.

We brengen de aanvragers op de hoogte wanneer hun aanvraag gecontroleerd en uitbetaald wordt.