Familie Decock vindt voor ieder wat wils op wintersportvakantie met Gezinssport Vlaanderen

“Opa en oma wandelen, de kleinkinderen skiën: ideaal”

Grootvader Luc Decock (75) en kleinkinderen Dries (13), Korneel (11) en Meike (11) vormen de delegatie van een enthousiaste wintersportfamilie. Afgelopen krokusvakantie trokken ze met z’n zestienen (!) op vakantie met Gezinssport Vlaanderen. Voor de kleinkinderen en grootouders een uitgelezen kans om samen te reizen.

Luc en z’n echtgenote, hun kinderen met partners en acht kleinkinderen van 11 tot 18 jaar oud: de familie Decock was een bonte bende dit voorjaar in hotel Zottensberg in Oostenrijk. Overdag leefden de (klein)kinderen zich uit op de latten, opa en oma genoten tegelijkertijd van frisse bergwandelingen. “We zijn heel blij dat het gelukt is om eens allemaal samen op vakantie te gaan”, vertelt Luc. “Dit jaar zullen we alle agenda’s niet nog eens op elkaar kunnen afstemmen, maar het is mooi geweest.”

De formule van Gezinssport Vlaanderen
De familie gaat sowieso jaarlijks samen op weekend. Daar ontstond het idee om er ook eens langer tussenuit te knijpen. De achtdaagse formule van Gezinssport Vlaanderen sprak hen aan. “Mijn vrouw en ik waren al een paar keer met Gezinssport op reis geweest, dus we wisten dat het in orde zou zijn”, zegt Luc.

De liefde voor opa
“Wij vonden het ook heel, heel, heel fijn”, beamen Dries, Korneel en Meike in koor. “We konden skiën, spelen, zwemmen, en ’s avonds was er een quiz”, vertelt Dries enthousiast. Meike was vooral blij dat ze veel tijd met haar opa kon spenderen. “Bij het ontbijt en ’s avonds waren we altijd samen en maakten we plezier.” Korneel vult aan: “We hebben mopjes verteld, gelachen en gebabbeld, over van alles en niks.”

Een bijzondere band
Deze kleinkinderen en hun grootvader hebben een bijzondere band. Luc: “Tijdens het jaar komen ze heel regelmatig over de vloer, en elk jaar gaan we ook een weekendje naar zee met de kleinkinderen. Van mij mogen ze natuurlijk altijd iets meer dan van hun ouders, hé. Iedereen van de familie komt goed overeen met mekaar, dat is niet vanzelfsprekend. Het stemt me enorm gelukkig.”

Ook zin in een weekje sneeuwpret met de hele familie?