Beweeg met Familie Fit

We zijn er allemaal van overtuigd dat we best tijd maken om te bewegen, maar komen niet altijd toe aan onze 20 à 30 minuten beweegtijd per dag. Voor kinderen mag dat bovendien gerust het dubbele zijn. Gezinssport Vlaanderen ondersteunt en informeert gezinnen om voldoende te bewegen via de online beweegtool: Familie Fit

Familie Fit daagt je uit!

Familie Fit daagt je uit in verschillende sportieve gezinsuitdagingen, je krijgt beweegtips met leuke filmpjes, kijkwijzers en 'oefeningen' én je maakt kans op sportieve prijzen.

Hoe werkt het?

In dit filmpje tonen we jou stapsgewijs hoe je aan de slag gaat met Familie Fit.

  1. Maak een Familie Fit-profiel aan voor jouw gezin. Als gezinshoofd kan je meerdere gezinsleden aan jouw profiel toevoegen. De beweegminuten van alle gezinsleden worden opgeteld in het gezinsprofiel. Je kan bovendien per gezinslid afzonderlijk het aantal beweegminuten filteren en nagaan wat ieders aandeel in de actieve gezinsactiviteiten is.
  2. Voeg je beweegactiviteiten toe via de 'activiteitenknop' bovenaan in je profiel of maak via je smartphone connectie met de Google Fit-app en log je beweegactiviteiten automatisch. De Google Fit-app vind je in de Play Store op je smartphone.
  3. Hoe meer beweegminuten je gezin logt, hoe meer virtuele medailles je zal verdienen. Doe je ook mee aan onze gezinsuitdagingen? Dan verdien je extra minuten, een unieke 'virtual badge' en maak je kans op sportieve prijzen!
  4. Wil je nóg meer bewegen, maar weet je niet goed hoe je hier als gezin aan begint? Familie Fit informeert je over (de voordelen van) sport en bewegen. Bij 'beweegtips' vind je interessante artikels over sport en bewegen, ingedeeld per thema en naar de leeftijd van je kind.

Nieuw! Je kan nu ook connectie maken met Strava en je Strava-activiteiten automatisch laten verschijnen in je Familie Fit-profiel. Gebruik hetzelfde mailadres voor je Strava- en Familie Fit-account.
Bekijk hier het instructiefilmpje om connectie te maken met Strava.

Familie Fit op bezoek in jouw gemeente?

De 3 gemeentes die op het einde van het jaar de meeste beweegminuten hebben verzameld, belonen we bovendien met een gezinsvriendelijk sport- en beweegevenement: het Familie Fit beweegdorp.

Verzamel met jouw gezin zoveel mogelijk beweegminuten, overtuig je buren en vrienden om ook mee te doen en haal de top 3 van 'meest fitte gemeenten'.