Christine trok met haar twee kinderen naar Oostenrijk met Gezinssport Vlaanderen

“Hier voel je dat er voor je wordt gezorgd”

Met z’n drieën vertrokken ze op Kerstmis vorig jaar, Christine (44), haar zoontje Lou (6) en dochtertje Ayco (4). Bestemming: hotel Mooswirt in Oostenrijk. Op de planning: plezier in de kinderopvang voor Ayco, fijne sneeuwgewenning voor Lou en zeven dagen onbezorgd skiën voor Christine. O ja, en onvergetelijke herinneringen voor het hele gezin.

“Ik was al een tijd op zoek naar een eenoudervakantie”, vertelt Christine. “Vraag me niet meer hoe, maar ik botste op Gezinssport Vlaanderen. In de veronderstelling dat ik een eenoudervakantie had gevonden, schreef ik mijn gezin in voor een zevendaagse skivakantie. De verrassing was groot toen bleek dat er ook tweeoudergezinnen meegingen. (lacht) We gingen met een bont gezelschap op pad, met een- en tweeouderkoppels en kinderen van alle leeftijden – van peuters tot pubers.”

Vakantie voor elk gezinslid
Tijdens de zevendaagse in Oostenrijk bleef Christines jongste telg in de peuteropvang. “Als alleenstaande is de grootste uitdaging om én een ontspannen vakantie te beleven én je kinderen met twee verschillende leeftijden te entertainen. Dankzij de formule van Gezinssport Vlaanderen kon dat toch. Eigenlijk heeft de peuteropvang de doorslag gegeven om de reis te boeken: ik wilde Ayco met een gerust hart kunnen overlaten aan een begeleider terwijl Lou en ik ons in de sneeuw begaven. Ayco had de crèche in Oostenrijk bijna voor haar alleen – samen met nog een andere peuter genoot ze elke dag van de activiteiten die voorzien waren. Knutselen, spelen in de sneeuw, wandelen, uitstapjes... Er werd goed voor haar gezorgd.”

Terwijl kleine zus Ayco zich uitleefde in de opvang, zette grote broer Lou zijn eerste stappen op ski’s. “Ook daar was de begeleiding op punt. Lou kwam in een heel tof groepje leeftijdsgenoten terecht. Met z’n vieren hingen ze vanaf dag een aan elkaar. Spelenderwijs leerde hij met de ski’s overweg kunnen. Op de laatste vakantiedag ging ik met de andere ouders en het groepje kinderen naar ‘de grote berg’ om er samen af te skiën. Dat was zonder twijfel Lou’s hoogtepunt van de reis.”

Voor herhaling vatbaar
Ook Christine zelf beleefde een fijne, ontspannende week. “Dat dat kan, met twee kinderen op sportvakantie gaan en ontspannen”, lacht ze. “Alles was tot in de puntjes verzorgd. Had iemand van ons toch een vraag of verzoek, dan deden de begeleiders er alles aan om daaraan te voldoen. Gezinssport Vlaanderen heeft heel goed voor ons gezorgd. Ik voelde me gedragen. Door de organisatie, maar ook door de andere ouders. Als ik met mijn twee kinderen eens handen te kort had, was er altijd iemand om te helpen. En na een intensieve skidag stonden bij aankomst in het hotel bovendien altijd frisdrank voor de kinderen en schnaps voor de ouders klaar. Het eten was er overheerlijk, de mensen heel lief. Een aanrader!”

“Op de wintersportreizen van Gezinssport Vlaanderen zijn er altijd gezinnen die al voor de vijfde, zesde of tiende keer meegaan”, sluit Christine af. “Ik kan niet uitsluiten dat wij binnenkort bij dat rijtje aansluiten. Ik kijk er stiekem naar uit om Ayco komende winter ook met wintersport te laten kennismaken. Ik heb zelf van kindsbeen af geskied en vind het fijn om die ervaring aan mijn kinderen door te geven. De volgende wintersportreis met Gezinssport Vlaanderen staat hier in elk geval al op de planning.”