Sneeuwschoen- en winterwandelen

Winterwandelen

Als skiën, snowboarden of langlaufen niets voor jou is, maar je toch graag wil genieten van een zalige wintersportvakantie in een prachtige omgeving kan je ook opteren voor ons wandelaanbod. Er valt immers ook heel wat te beleven naast de skipistes!

De wandeltochten worden aan een gemoedelijk tempo aangeboden. We wandelen langs vlakke wandelwegen en iets steilere almwegen. Lekker wandelen van berghut tot gezellige boerderij o.l.v. een ervaren Oostenrijkse wandelgids en begeleider van Gezinssport Vlaanderen.

Deelnemen aan het wandelprogramma kan vanaf de leeftijd van 12 jaar.

Het wandelprogramma wordt aangeboden in ski- en wandelgebied Pyhrn-Priel en Dachstein-Amadé:

4 u/dag wandelen in halfpensionformule

Niveau 1: beginner (weinig ervaring in het wandelen maar fysiek in orde voor tochten tot 10 km met gering hoogteverschil).
Niveau 2: gevorderd (kan tochten tot 15 km aan met hoogteverschillen).


Sneeuwschoenwandelen

Wil je het iets sportiever? Neem dan deel aan het programma ‘sneeuwschoenwandelen’.
Sneeuwschoenwandelen is wat inspannender dan “gewoon” wandelen. Om te sneeuwwandelen bind je een soort ‘tennisrackets’ onder je bergwandelschoenen. Op die manier kan je ongerepte plaatsen bereiken die anders niet bereikbaar zijn te voet.
Kies je voor het programma ‘Sneeuwschoenwandelen’, dan voorzien we drie dagen ‘gewoon’ wandelen en drie dagen sneeuwschoenwandelen’, waarbij je met een gebrevetteerde wandelgids en beveiligingsmateriaal een ganse dag de bergen in trekt.

4 u/dag sneeuwschoenwandelen (3 dagen volpension, 3 dagen halfpension)

  • Om deel te nemen aan het programma 'sneeuwschoenwandelen' dien je een gevorderd wandelaar te zijn (wandelniveau 2) en minstens 16 jaar zijn.

Het sneeuwschoenwandelprogramma wordt aangeboden in de regio Pyhrn-Priel tijdens de krokusvakantie