43ste Nationale Wandel- en Fietsdag in Genk

Het decor van onze Nationale Wandel- en Fietsdag in 2019 is Genk. Onze wandelclubs trakteren je op prachtige wandelingen in het Thorpark, dat in oktober 2017 feestelijk geopend werd. De site biedt prachtig natuurschoon en een unieke mijnomgeving. Fietsers kunnen genieten van 'fietsland Limburg'.

Zondag 29 september 2019

Het Thorpark verkennen

Sinds oktober 2017 is het Nationaal Park Hoge Kempen in Limburg een 10 km² groot wandelgebied rijker, gelegen op het grondgebied van As, Genk en Opglabbeek. Zeer veel variatie staat de wandelaar te wachten: mijnsteenbergen (terrils), heidevelden, bossen, een beekvallei, landduinen, merkwaardige gebouwen, mijnkathedralen en zo veel meer. Een toemaatje is ook een tocht naar de top van de mijnterril vanaf het hoofdvertrekpunt aan de mooi gerestaureerde voormalige mijngebouwen van Waterschei. Een uniek en vrij nieuw wandelgebied!

Fietsparadijs Limburg

De fietsknooppunten voeren de fietsers op drie verschillende fietsafstanden langs hoogtepunten in de omgeving van Genk. Zo kan je naar Zonhoven om te fietsen door het water, een unieke beleving. Of je kan het treintje van As bezoeken, of de bekende site van C-Mine ontdekken. Je ziet, voor elk wat wils op onze fietstochten.

Praktische info

Datum: zondag 29 september 2019

Startplaats: zaal De Kring, Duinenlaan 4, 3600 Genk

Startuur: tussen 8 en 14 uur (tot 12 u voor de langste wandel- en fietsafstand)

Wandelafstanden: 5,6 - 9,2 - 14,4 - 17,6 km (bewegwijzerd)

Fietsafstanden: 29 - 44 - 69 - 90 km - langs de knooppunten

Gpx-tracks: van de fietstochten zullen gpx-tracks aan de start beschikbaar zijn. Breng je gps-toestel en een datakabel mee en wij laden de gekozen route gratis op je toestel!

Familie Fit Beweegdorp: van 13 tot 17 u is er randanimatie voor jong en oud voorzien aan de startzaal, met ons Familie Fit Beweegdorp!

Deelnameprijs: leden van Gezinssport Vlaanderen en Gezinsbond: 1 euro. Niet-leden: 1,50 euro.

Organisatie: een organisatie in samenwerking met onze clubs 'De Wandelaar' en 'VWB Zutendaal' en de provinciale werkgroep Limburg.

Download hier de flyer van de Nationale Wandel- en Fietsdag 2019