Info voor vrijwilligers en medewerkers

Mede dankzij tal van enthousiaste vrijwilligers en medewerkers kunnen we jaarlijks 100-den lokale sportactiviteiten organiseren, zijn er meer dan 500 lokale sportclubs actief die wekelijks meer dan 30.000 mensen bereiken en organiseren we jaarlijks een 50-tal sportieve vakanties.

Gezocht: m/v/x met sportief talent!

Stel je kandidaat als begeleider op één van onze sportieve activiteiten.

We doen beroep op medewerkers en vrijwilligers met verschillende profielen en uiteraard een stevige dosis sportief talent voor de begeleiding van al onze activiteiten en de realisatie van onze (lokale) sportwerking:

 • sportkampen en -vakanties
 • clubwerking
 • evenementen en lokale sportactiviteiten
 • kadervorming (docenten)

Opleidingen

We organiseren jaarlijks tal van sportieve opleidingen en bijscholingen in allerhande sporten. Ook onze vormingsweekends zijn niet te missen, met een uitgebreid programma aan begeleidingsgerichte thema's en initiaties in nieuwe bewegingsvormen.

Clubondersteuning

Ben je clubverantwoordelijke, dan kan je bij ons terecht voor de nodige ondersteuning:

 • Professionele ondersteuning: onze dienst clubwerking is van maandag tot vrijdag steeds beschikbaar om jouw vragen te beantwoorden. Je kan hen bereiken per mail of telefonisch (02/507 88 90). Onze provinciale veldwerkers komen bovendien graag bij jou langs om je op weg te helpen met je sportactiviteit of clubwerking. Alle contactgegevens vind je onder 'wie is wie'.
 • Logistieke ondersteuning: Gezinssport Vlaanderen beschikt over zeer veel sport- en spelmateriaal, dat je als club, afdeling of externe organisator aan democratische prijzen kan huren. Als startende club kan je gedurende 3 maanden gratis sportmateriaal ontlenen. Ontdek hier ons materiaal.
 • Promotionele ondersteuning: je kan via de vrijwilligerswebsite van de Gezinsbond verschillende (gratis) promotiefolders en -brochures aanvragen. Bij onze dienst clubwerking kan je terecht voor opdrukfolders en -affiches en zwembrevetten. In onze webshop vind je bovendien leuke sportieve gadgets, zoals badmutsen, handdoeken en t-shirts.
 • Didactische ondersteuning: Gezinssport Vlaanderen bracht de voorbije jaren heel wat didactisch materiaal op de markt voor lesgevers, o.a. een kijkwijzersmap voor lessen watergewenning en kleuterturnen, een praktisch handboek met uitgewerkte lesplannen voor seniorensport en een handboek watergewenning. Ontdek ze allemaal in onze webshop!
 • Online ledenapplicatie en administratie: via de ledenapplicatie kan je jouw leden registeren en verzekeren en vind je alle nodige informatie en documenten, o.a. verzekeringspapieren, aanvraagformulieren voor subsidie,...

Lidmaatschap voor vrijwilligers & medewerkers

Als vrijwilliger of -medewerker heb je verschillende mogelijkheden om aan te sluiten bij onze federatie:

* een specifiek lidmaatschap voor medewerkers aan onze (club)activiteiten. Voor een lidmaatschapsbijdrage van slechts 10,5 euro/jaar geniet je van deze voordelen:

 • lidkaart met unieke code die jou 15% korting oplevert bij sportwinkelketen Go Sport
 • verzekering voor lichamelijke ongevallen en burgerlijke aansprakelijkheid tijdens de begeleiding van de (club)activiteiten
 • 4x per jaar een sporttechnische bijdrage over een sportief thema, met didactische tips en oefenstof
 • informatie over vacatures, acties en projecten via de digitale nieuwsbrief
 • kortingen op activiteiten (vakanties & sportkampen) van Gezinssport Vlaanderen en AFYA

* een individueel lidmaatschap (25 euro per jaar) met een 24u/24u verzekering voor lichamelijke ongevallen tijdens verschillende 'op weg'-sporttakken, m.n. wandelen, fietsen, joggen, zwemmen en fitness.

* een gezinslidmaatschap (45 euro per jaar, ongeacht aantal gezinsleden), met dezelfde voorwaarden en voordelen als het individuele lidmaatschap.