Bepaal jij mee de koers van Gezinssport Vlaanderen?

In 2024 organiseert Gezinssport Vlaanderen nieuwe bestuursverkiezingen. Zet jij de koers van onze organisatie mee uit? “Het engagement valt goed te combineren met werk en gezin”, vertelt Pieter Schroeders (34), die sinds 2021 deel uitmaakt van het nationaal bestuur.

Aan welke zaken moet Gezinssport Vlaanderen nog meer aandacht besteden? Hoe blijft Gezinssport Vlaanderen relevant in de 21ste eeuw? En wat zijn de beste manieren om dat aan te pakken? … Schakelt je brein bij die vragen spontaan een versnelling hoger? Stel je dan kandidaat voor het bestuur van Gezinssport Vlaanderen en duik vanaf 2024 in een nieuw avontuur.

Een fantastische kans

“Ik kan het iedereen aanraden die ook maar een beetje interesse heeft in onze werking”, vertelt Pieter. Hij engageert zich sinds 2021 in het bestuur en blijft ook na 2024 aan boord. “Laat het zware woord ‘bestuur’, de ‘vergaderingen’ en de termijn van zes jaar je niet afschrikken. Het is een fantastische kans om bij te dragen aan de geweldige missie van Gezinssport Vlaanderen. En het valt goed te combineren met werk en gezin.”

"Een fantastische kans om bij te dragen
aan een geweldige missie"


Alle begrip voor

Het bestuur komt zeven keer per jaar samen op vier bestuursvergaderingen en drie algemene vergaderingen in Brussel. Wie zich nog meer wil inzetten, kan ook vrijwillig in een werkgroep stappen. “Maar dat moet niet. Wat niet gaat, gaat niet. Ook als je eens door omstandigheden niet bij een vergadering kan zijn, is daar alle begrip voor. Ik heb me wel geëngageerd voor de werkgroep ‘Goed Bestuur’. Daarin denken we na over de richting die Gezinssport Vlaanderen uitgaat, wat onze hoofddoelgroep moet zijn en hoe we die bereiken. Onze bevindingen dragen we voor op de algemene vergadering. We werken altijd samen, je staat nooit ergens alleen voor.”

Frisse blikken

Als bestuurslid van Gezinssport Vlaanderen is je belangrijkste kwaliteit interesse in de werking hebben, vertelt Pieter. “Dan kan je sowieso een steentje bijdragen. Hopelijk zien we binnenkort wat vers bloed in het bestuur, frisse blikken zijn zeker welkom.”

Zet jij binnenkort Gezinssport Vlaanderen in beweging? Wil je jouw ervaring delen tijdens een denktank of maak je graag deel uit van onze nieuwe bestuursploeg? Elk engagement is welkom!