Veilig op weg

Met de campagne 'Veilig op weg', een realisatie i.s.m. Verenigingen voor Verkeersveiligheid, willen we aandacht geven aan verkeersveiligheid tijdens activiteiten op de openbare weg.

Met de campagne 'Veilig op weg' willen we aandacht geven aan verkeersveiligheid tijdens sportieve activiteiten op de openbare weg. Dat doen we met hele concrete info en tips voor wie op de weg wil gaan sporten.

Veilig sporten op de weg

Veilig op weg, het is geen evidentie! Links of rechts op de rijweg lopen? Achter of naast elkaar fietsen? Verkeersregels moeten er voor zorgen dat alle verkeer ordelijk en veilig kan verlopen. Al is de realiteit niet altijd zo simpel.
We willen jou met de hulp van verkeersgids ‘Sport & Verkeer’ alvast wegwijs maken. Deze online gids geeft je richting in wat moet en niet mag. Bovendien vind je er heel wat tips en goede raad wanneer het toch fout zou lopen.

Bovendien kan je als sportieve weggebruiker (wandelaar, fietser of jogger) een gepaste en specifieke verzekering afsluiten bij Gezinssport Vlaanderen. Ons 'Op Weg'-lidmaatschap biedt jou (en je gezin) de ideale omkadering.
Als lid geniet je van een 24u/24u verzekering voor lichamelijke ongevallen en tal van voordelen.

Onze federatie werd beloond met het SAVE-label

In 2014 werden we beloond met het SAVE-label als erkenning voor de initiatieven die werden genomen in het kader van verkeersveiligheid. Gezinssport Vlaanderen wil mee werk maken van een veiliger verkeer voor iedereen.

Dit project is het resultaat van het partnerschap met Verenigingen voor Verkeersveiligheid. VVV activeert, inspireert en ondersteunt het verenigingsleven in Vlaanderen om mee werk te maken van veilig en duurzaam verkeer. Meer weten? Surf naar de website van Verenigingen voor verkeersveiligheid (Netwerk Duurzame Mobiliteit)!