Wandelen langs de Amalfitaanse kust en in Napels (07/04/19 - 13/04/19)

 • Datum: 07 april 2019 - 13 april 2019
 • Locatie: Hotel San Mauro****, Italië
 • Voor wie?: Volwassenen , Gezinnen, Eenoudergezinnen
 • Wat?: Wandelen (Cultuur)

De Amalfi-kust, gelegen op de zuidelijke flanken van het schiereiland van Sorrento bij Napels, is één van de mooiste en spectaculairste kustgebieden in Italië. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de Unesco besliste om dit unieke landschap toe te voegen tot haar Werelderfgoedlijst. Ontdek samen met Gezinssport Vlaanderen dit adembenemend stukje Italië.

Programma

Vanuit ons mooi viersterrenhotel 'San Mauro', gelegen in de buurt van Napels wordt er dagelijks een begeleide wandeling of uitstap langs de Amalfitaanse kust gepland o.l.v. onze ervaren begeleiders en een lokale professionele wandelgids.

Dag 1 - aankomst & bezoek Herculaneum

Toen in 79 na Christus de Vesuvius uitbarstte, werd er meer van de kaart geveegd dan enkel het bekende Pompeii. Ook Herculaneum werd bedolven onder een golf van kokende lava en modder. We brengen een bezoek aan de goed bewaarde archeologische site.

Dag 2 - Sentiero degli dei

Wandeling langs de Amalfitaanse kust: Sentiero degli Dei, het 'Pad van de Goden'. Deze adembenemende wandelroute leidt je langs rotsen, wijnranken, afgronden, grotten, spectaculaire uitzichten, ...
Bezoek aan het dorpje Positano, als afsluiter.

Dag 3 - Pompei & Vesuvius

Bezoek aan Pompei o.l.v. een gids. Pompei herbergt de best bewaarde ruïnes uit de Antieke Oudheid.
Klim tot de top van de vulkaan Vesuvius, onder begeleiding van een lokale gids.

Dag 4 - van Agerola naar Amalfi en Ravello

Wandeling aan de Amalfitaanse kust, met bezoek aan Amalfi, het culturele en historische hart van de regio, en Ravello, een van de meest romantische plekken van Italië.

Dag 5 - Napels

Bezoek aan het historisch centrum van Napels o.l.v. een gids. Napels is één groot openluchtmuseum; zoveel oude kastelen, paleizen en kerken bijeen vind je nergens anders.

Dag 6 - Overzet naar Capri

Boottocht vanuit Sorrento naar het eiland Capri. De wandeling over de Sentieri dei Fortini leidt ons doorheen het adembenemende natuurpark langs de prachtige kust.

Dag 7 - terugvlucht

Wandelniveau: ▲▲▲

Een behoorlijke wandelconditie is vereist. Het nemen van een reeks trappen of dikke stenen blokken mag geen probleem zijn. De wandelingen variëren tussen 7 en 12 km (van 250 tot 650 hoogtemeters).

Praktisch

Heenreis op zondag 7 april: vertrek op de luchthaven van Charleroi om 7.00 u., met aankomst in Napels om 9.15 u. Terugreis op zaterdag 13 april: vertrek van op de luchthaven in Napels om 9.35 u. met aankomst in Charleroi om 12.00 u. De exacte uren van vertrek worden voor afreis gecommuniceerd.

Prijs inclusief:

 • Vliegreis, incl. bagage max. 10 kg
 • Transfers ter plaatse met privé bus
 • Professionele wandelgids tijdens de hele vakantie
 • Verblijf in volpension (water op tafel en wijn bij het avondmaal)
 • Uitstappen en bezoeken

Prijs exclusief:

 • Extra koffer tot 20 kg geboekt bij inschrijving: € 50. Wens je na de verwerking van je inschrijving nog een extra koffer bij te boeken, dan dienen we een extra kost van € 80 aan te rekenen (i.e. tarief van de luchtvaartmaatschappij).
 • Optionele annulatie- en/of bijstandsverzekering
 • Eenpersoonskamer: € 120
 • Administratierecht: 6 euro per persoon met een maximum van 12 euro per gezin.

  Opgelet: het kindertarief (12-15 j.) is enkel van toepassing indien de kinderen bij 2 volwassenen op de kamer slapen.

Deze reis wordt georganiseerd in samenwerking met onze gespecialiseerde reispartner WAC Limburg - Gamee.

Prijzen

Programmakeuze Leeftijd Ledenprijs Niet ledenprijs
Actief ontdekken Amalfitaanse kust - 7415/WF 11 - 15 €1160 -
Actief ontdekken Amalfitaanse kust - 7415/WF 16 - 89 €1235 -

Hotel San Mauro****

Via Casarea 45
80013 Napels
Italië

We verblijven in het mooie viersterrenhotel 'San Mauro' in de buurt van Napels. Dit moderne hotel biedt een elegante en verfijnde sfeer. Er is gratis WiFi in de hele accommodatie. Het restaurant serveert zowel klassieke Italiaanse als internationale gerechten. De tuin met zwembad nodigen uit om te ontspannen en te genieten van de zon. Ideale uitvalsbasis voor een voortreffelijke vakantie.