kangatraining

  • Datum: 17 september 2019
  • Tijdstip(pen): 10 u - 11u
  • Locatie: DEN UYT
  • Adresgegevens: Rode -Kruisstraat 20, 3945 Kwaadmechelen
  • Regio: Antwerpen
  • Sporttak(ken): Knuffelturnen

Na de bevalling is het niet eenvoudig om terug te beginnen sporten. Bovendien moet je zeker zijn dat je lichaam daar al aan toe is. . Het leuke is vooral de mix van fitness en plezier et zijn oefeningen waarbij alle spieren van je lichaam getraind worden, aangepast aan de lichamelijke noden van moeders na de bevalling. Bovendien doe je de oefeningen samen met je baby in een draagdoek of een draagzak.

De naam is een verwijzing naar Kanga, de kangoeroe uit Winnie the Pooh. Net als bij kangoeroes worden de baby’s gekoesterd in een soort buidel.” “Kangatraining is vooral heel gezellig. Je kindje wordt er rustiger door en het versterkt de band tussen moeder en kind.

Bij mijn trainingen valt mijn zoontje altijd in slaap, net zoals de meest van de andere kindjes.” Hoe verloopt zo’n sessie? “We beginnen altijd met een opwarming gevolgd door vloeroefeningen en daarna dansen we samen met onze baby.

Op het eind doen we nog spierversterkende oefeningen, met extra aandacht voor de bekkenbodemspieren. Net zoals bij postnatale kiné, al is kangatraining zeker geen vervanging voor de kinesitherapie. Eerder een aanvulling”.

Wat zijn de voordelen van Kangatraining? “Kangatraining een volledige workout. Houding, coördinatie, buikspieren én conditie: werkelijk alles wordt aangepakt. Heel efficiënt dus!” “Bijkomend voordeel is de specifieke aandacht voor de bekkenbodemspieren. Tijdens de zwangerschap en de bevalling stonden deze spieren onder druk en zijn ze verslapt. Het is van belang om de bekkenbodemspieren terug te versterken, ze houden ons onder andere stabiel.

Mocht je geen drager hebben geen probleem , je kan er van mij gratis 1 lenen tijdens de les. maar meldt het wel tijdens je registratie.Om verassingen te voorkomen.

Tot gauw,

Anke&Mika

Contactinformatie

Organisator: Kangatraining Anke & Mika Mol
Contactpersoon: Anke Wille
Organisator: Anke@kangatraining.be
Telefoon: 445/142.306