Nationale Wandel- en Fietsdag in Ieper

  • Datum: 30 september 2018
  • Tijdstip(pen): 8 tot 14.30 u
  • Locatie: Zaal De Klepper
  • Adresgegevens: Kanteelpad 4, 8900 Ieper
  • Regio: West Vlaanderen
  • Sporttak(ken): Wandelen

Dit jaar zijn we te gast in Ieper, waar onze wandelclubs De Dunetrotters Veurne-Westhoek en Veurnewandelclub je trakteren op een scala aan wandel- en fietsroutes in en rond de Ieperboog. Dit jaar zal het bijna exact 100 jaar geleden zijn dat de Groote Oorlog eindigde. Dit maakt Ieper tot een gedroomde locatie.

Ieper, stad met een oorlogsverleden

Wie Ieper zegt, denkt onvermijdelijk aan het oorlogsverleden van de stad. Ieper werd tijdens de oorlog volledig verwoest, maar werd achteraf weer heropgebouwd naar vooroorlogs model. De stad heeft heel wat moois te bieden aan haar bezoekers: de Ieperse vestingen, de Grote Markt, het Zaalhof, de Lakenhalle ... De erfdoedwandeling voert je langs al deze locaties. Maar de bekendste bezienswaardigheid is natuurlijk de Menenpoort, waar de klaroeners van de Last Post Association elke avond om 20 u stipt The Last Post blazen. Een ideale afsluiter van een geslaagd wandel- en fietsfeest?

Coming World Remember Me

In de omgeving van de stad kan je dit jaar een bezoek brengen aan de land-art-installatie van Coming World Remember Me (CWxRM). Nog tot 11 november biedt Provinciedomein De Palingbeek een thuis aan deze expo. Het domein maakte deel uit van het niemandsland in de oorlog. Daarom worden precies op die locatie 600.000 kleibeeldjes geplaatst, eentje voor elk van de 600.000 slachtoffers. De expo is gratis toegankelijk, en het beste van al: de twee langste wandelingen én alle fietstochten komen er voorbij!

Praktische info:

Datum: zondag 30 september 2018

Startplaats: zaal De Klepper, Kanteelpad 4, 8900 Ieper

Startuur: tussen 8 en 14 u (tot 12 u voor de langste wandel- en fietsafstand)

Wandelafstanden: 7,5 – 8 – 15 – 25 km

Fietsafstanden: 26 – 54 – 66 km, langs de knooppunten

Deelnameprijs:

• Leden van Gezinssport Vlaanderen en Gezinsbond: € 1,00

• Niet-leden: € 1,50

Gpx-tracks: Van de fietstochten zullen de gpx-tracks aan de start beschikbaar zijn. Breng je gps-toestel en een datakabel mee en wij laden de gekozen route gratis op je toestel!

Contactinformatie

Organisator: Gezinssport Vlaanderen i.s.m. De Dunetrotters Veurne-Westhoek en Veurnewandelclub
Contactpersoon: An De Ceuster
Organisator: an.de.ceuster@gezinsbond.be
Telefoon: 02 507 89 76