Waar is kleine Mo?

Dit spel voor de kinderen is een leuke aanvulling voor jouw wandel- of fietsevenement en geeft meteen op een fijne manier aandacht aan verkeersveiligheid.

‘Waar is kleine Mo’ is een leuk spel voor de kinderen dat heel eenvoudig past binnen elke fiets- of wandeltocht. De uitdaging van het zoeken biedt een leuke extra voor de kleinsten (bedoeld voor 6 tot 10 jaar). De vraagjes over verkeersveiligheid nodigen uit om het tijdens het fietsen of wandelen ook even over verkeersveiligheid te hebben.

Het spel tijdens mijn fiets- of wandeltocht?

Mama-kangoeroe Mie zoekt haar kleine Mo. Die kleine rakker ging er zelf op uit in Kangoestad. Samen met mama Mie volgen we zijn sporen om zo uit te zoeken waar die kleine Mo heen is gegaan.

‘Waar is kleine Mo’ is zo uitgewerkt dat elke lokale club of Bondsafdeling er mee aan de slag kan. Bij de organisatie van het fiets- of wandelevenement doorloop je simpelweg even deze vijf stappen:

  1. Download de zes spelkaarten (spelkaart 1 & 2 - spelkaart 3 & 4 - spelkaart 5 & 6) met de sporen van kleine Mo. Print die af en lamineer eventueel. Maak bovenaan een gaatje en daardoor gaat een touwtje of een stukje ijzerdraad.
  2. Bepaal verspreid langs je fiets- of wandeltocht vijf locaties waar je een spelkaart met het spoor van kleine Mo op een zichtbare plaats ophangt (dat kan aan een boom, een verkeersbord, in de etalage van een winkel, …).
  3. Download het spelbord ‘Kangoestad’ en print evenveel als het aantal voorziene kinderen.
  4. Bezorg elk van de aanwezige kinderen (samen met hun (groot)ouders) het spelbord en leg de bedoeling uit:
    " Kleine Mo is er alleen op uit, helemaal alleen in Kangoestad. Op jouw kaart kan je Kangoestad zien, maar waar is kleine Mo? In de speeltuin of het museum? Bij opa en oma misschien? Tijdens de tocht kan je sporen van kleine Mo vinden, kijk maar goed uit! Wie een spoor van kleine Mo kan vinden leest het vraagje op de achterkant. Met wat hulp kan je zeker het antwoord vinden. Na vijf sporen vind je de uiteindelijke plek waar die kleine Mo heen is gegaan. Alle letters van de vijf sporen vormen ook een woord… Kan je dat vinden?"
  5. Download de antwoordfiche en print uit. Vertel bij aankomst de oplossing (of hang de oplossing uit). Wie vond alle juiste letters en weet zo waar kleine Mo te vinden is? Wie maakt met alle letters het juiste woord? (Misschien kan je de kleine wijsneuzen met de juiste antwoorden belonen met een verrassing?)