Snowboarden

Lessenpakket en niveau-indeling snowboarden

Als je op zoek bent naar het ultieme 'fun en actie'-gevoel, dan kan je ook opteren voor ons snowboardprogramma. Snowboarden is gemakkelijk aan te leren mits goede conditie en een stevig evenwichtsgevoel. Ski-ervaring is niet echt noodzakelijk.
Of je nu beginner of gevorderde bent, er valt heel wat te beleven en te leren. Kinderen vanaf de leeftijd van 12 jaar en volwassenen zijn welkom in onze snowboardgroepen.

Verschillende niveaugroepen, van beginners tot gevorderden

Net als bij het skiën werken we bij het snowboarden ook met 4 niveaugroepen:

  • niveau 0 = nog nooit gesnowboard
  • niveau 1 = beginner (min. 1 week outdoor-snowboardervaring met lessen. Kan bochten gegleden uitsturen langs beide zijden.)
  • niveau 2 = gevorderde snowboarder (verschillende weken snowboardervaring, kan vlot S-bochten aan elkaar koppelen - gegleden en gesneden - op rode pistes)
  • niveau 3 = expert snowboarder (kan vlot S-bochten maken in ‘regular’ en ‘switch’ op zwarte en bukkelpistes, in diepsneeuw)

4 u./dag snowboardles voor kinderen en volwassenen

GezinssportVlaanderen werkt voor de snowboardlessen vooral met Oostenrijkse en Italiaanse skischolen die ernaar streven om jou op een enthousiaste en ontspannende manier techniek bij te brengen. Dagelijks voorzien we 4 uren les. Twee uren in de voormiddag (9.30-11.30 u.) en twee uren in de namiddag (13.30-15.30 u.). De lessen zijn er voor alle niveau's (beginners tot gevorderden).
's Middags komen alle ski- en snowboardgroepen samen om te lunchen in het bergrestaurant.

Voor en na de snowboardlessen is er gelegenheid om vrij te snowboarden.

Opgelet: de snowboardlessen gaan door bij min. 7 deelnemers per niveaugroep.