Skiën

Lessenpakket en niveauindeling ski-programma

In alle hotels kan je inschrijven voor het skiën. Vanaf de leeftijd van 7 jaar wordt de groep op de eerste lesdag (zondag) volgens niveau ingedeeld. Wie reeds geskied heeft, zal de eerste dag een kleine skitest moeten afleggen, zodat de skimonitoren een goed beeld kunnen krijgen van je skiniveau.

  • niveau 0 = nog nooit geskied
  • niveau 1 = beginner (min. 1 week outdoor-ski-ervaring met lessen. Kan in ploeg rechts en links draaien en parallel stoppen)
  • niveau 2 = gevorderde skiër (verschillende weken ski-ervaring, kan parallel bochten maken en stoppen op rode pistes)
  • niveau 3 = expert skiër (vertrouwd met carven en maken van korte bochten, skiet vlot en gecontroleerd van een 'bukkel-' en zwarte piste, in diepsneeuw)

4 u./dag skiles voor kinderen en volwassenen
Gezinssport Vlaanderen werkt voor de skilessen vooral met Oostenrijkse en Italiaanse skischolen die ernaar streven om jou op een enthousiaste en ontspannende manier techniek bij te brengen. Dagelijks voorzien we 4 uren les. Twee uren in de voormiddag (9.30-11.30 u.) en twee uren in de namiddag (13.30-15.30 u.). De lessen zijn er voor alle niveau's (beginners tot gevorderden).
's Middags komen alle skigroepen samen om te lunchen in het bergrestaurant.

Voor en na de skilessen is er gelegenheid om vrij te skiën.

Nieuw! Enkel en alleen voor hotel Sperlhof (krokusvakantie)
De gevorderde skiërs (niveau 2 en 3, vanaf de leeftijd van 12 jaar) kunnen - naast 4 u/dag skiles - ook kiezen voor een programma met 2 uren les/dag of een pakket zonder skischool.