Opleidingen en bijscholingen

We organiseren jaarlijks verschillende opleidingen en bijscholingen in allerhande sporttakken. Bovendien promoten we de erkende sporttechnische opleidingen van de Vlaamse Trainersschool en bestuurlijke opleidingen van Dynamo Project.

Hier vind je steeds een overzicht van alle geplande opleidingsmomenten. Inschrijven kan door te klikken op de opleiding of bijscholing van jouw keuze en van daar door te klikken naar het online inschrijvingsformulier.

Bijscholing in de kijker - Sport met Grenzen

Gezinssport Vlaanderen organiseert i.s.m. Dynamo Project op 9 oktober een bijscholing 'Sport met Grenzen - Aanspreekpunt Integriteit' in Berchem (Antwerpen). Deze vorming helpt je als API of vertrouwenspersoon in de club om te gaan met situaties van (seksueel) grensoverschrijdend gedrag en vertelt waar je zelf terecht kan.

Met 50% korting voor clubs van Gezinssport Vlaanderen!

Externe opleidingen

Vlaamse Trainersschool
De Vlaamse Trainersschool (VTS) organiseert jaarlijks verschillende sporttakgerichte, begeleidings- en beroepsgerichte opleidingen en bijscholingen. In de opleidingen leer je kennis en vaardigheden op een creatieve en betekenisvolle manier over te brengen op een groep of een individu.

Dynamo Project
Dynamo Project biedt bijscholingen aan voor sportclubbestuurders. Bovendien ontwikkelde het Dynamo Project verschillende brochures, modeldocumenten en tools om sportclubbestuurders te helpen bij de administratie en het bestuur van hun sportclub.