Opleidingen en bijscholingen

We organiseren jaarlijks verschillende opleidingen en bijscholingen in allerhande sporttakken. Bovendien promoten we de erkende sporttechnische opleidingen van de Vlaamse Trainersschool en bestuurlijke opleidingen van Dynamo Project.

Hier vind je steeds een overzicht van alle geplande opleidingsmomenten. Inschrijven kan door te klikken op de opleiding of bijscholing van jouw keuze en van daar door te klikken naar het online inschrijvingsformulier.

Externe opleidingen

Vlaamse Trainersschool

De Vlaamse Trainersschool (VTS) organiseert jaarlijks verschillende sporttakgerichte, begeleidings- en beroepsgerichte opleidingen en bijscholingen. In de opleidingen leer je kennis en vaardigheden op een creatieve en betekenisvolle manier over te brengen op een groep of een individu.

  • Opleiding initiator zwemmen
  • Opleiding initiator wandelen
  • Nieuwe opleiding! Initiator Recreatief Fietsen
    Op zaterdag 11 april 2020 start de allereerste opleiding tot Initiator Recreatief Fietsen in Leuven. De gloednieuwe opleiding van de Vlaamse Trainersschool leidt tot een erkend diploma. Naast de algemene vakken didactiek en veilig sporten focust de opleiding vooral op vier groepen recreatieve fietsers: gezinnen en kinderen, senioren, G-sporters en recreatieve wielrenners. Je leert er veilig, hoffelijk en milieuvriendelijk fietsen, je krijgt inzicht in de basismechaniek van de fiets, je ontdekt verschillende hulpmiddelen om een fietstocht uit te stippelen en er is aparte aandacht voor veilig elektrisch fietsen. Tenslotte leer je ook omgaan met de verschillende doelgroepen en doe je stage in de doelgroep van jouw keuze.
    >>> Inschrijven via VTS (Opleidingen en bijscholingen)

Dynamo Project

Dynamo Project biedt bijscholingen aan voor sportclubbestuurders. Bovendien ontwikkelde het Dynamo Project verschillende brochures, modeldocumenten en tools om sportclubbestuurders te helpen bij de administratie en het bestuur van hun sportclub.