Opleidingen en bijscholingen

We organiseren jaarlijks verschillende opleidingen en bijscholingen in allerhande sporttakken. Bovendien promoten we de erkende sporttechnische opleidingen van de Vlaamse Trainersschool en bestuurlijke opleidingen van Dynamo Project.

Hier vind je steeds een overzicht van alle geplande opleidingsmomenten. Inschrijven kan door te klikken op de opleiding of bijscholing van jouw keuze en van daar door te klikken naar het online inschrijvingsformulier.

Externe opleidingen

Vlaamse Trainersschool
De Vlaamse Trainersschool (VTS) organiseert jaarlijks verschillende sporttakgerichte, begeleidings- en beroepsgerichte opleidingen en bijscholingen. In de opleidingen leer je kennis en vaardigheden op een creatieve en betekenisvolle manier over te brengen op een groep of een individu.
In 2017 kan je een bijscholing 'Antidoping' volgen bij VTS-Plus.

Dynamo Project
Dynamo Project biedt bijscholingen aan voor sportclubbestuurders. Bovendien ontwikkelde het Dynamo Project verschillende brochures, modeldocumenten en tools om sportclubbestuurders te helpen bij de administratie en het bestuur van hun sportclub.

De Handboogliga organiseert in samenwerking met Dynamo Project een bijscholing 'Sociale media voor je sportclub: op niveau van kenners. Deze bijscholing gaat door op woensdag 3 mei 2017 in Nijlen. Meer info en inschrijven.

Vorming TOP in de sport
Laat zien dat jouw sportorganisatie tegen pesten is! De TOP-actie wil letterlijk alle sportorganisaties in Vlaanderen kleur doen bekennen. Welke kleur? Iedereen moet gaan voor geel! Geel is de kleur van een positieve vibe, van een optimistisch groepsgevoel, van plezier en van een constructieve sfeer. Van een sportorganisatie die vrij is van pesten. Meer info vind je hier.

In 2016 worden zes TOP-vormingen georganiseerd verspreid over Vlaanderen.De vorming staat stil bij wat pestgedrag is, hoe het ontstaat, wat de risicofactoren zijn, met welke gevolgen de gepeste kampt. Tijdens de vorming worden de zes laagdrempelige TOP-acties voorgesteld: bewustwording, positief groepsklimaat, aanspreekpunt en meldingsprocedure, gedragscode, thematraining en gepaste reactie.