Grootouders & kleinkinderen samen tegen corona!

Goed nieuws, grootouders mogen terug op de kleinkinderen passen! Dit is echter onder strikte voorwaarden waardoor heel wat grootouders het bezoekje van hun kleinkinderen nog even moeten uitstellen. Daarom ontwikkelde Gezinssport Vlaanderen een online grootouder-kleinkindspel. Een actief spel waar grootouders en kleinkinderen samen leuke opdrachten uitvoeren, elk vanuit hun kot.

Geen zin in een 'gewone' videocall?
Ga voor een spel, fun verzekerd!

Hoe wordt het spel gespeeld?

In dit spel gaan grootouders en kleinkinderen samen opdrachten uitvoeren, elk vanuit 'hun kot'! We hebben allerlei sportieve en creatieve opdrachten bedacht die jullie samen kunnen uitvoeren, elk vanuit de eigen woonkamer of tuin. Vaak hebben ze met sport te maken en vragen ze een inspanning van de grootouders en kleinkinderen. Doe dus best 'losse', sportieve kledij aan!

We hebben ook enkele opdrachten bedacht waarbij het lijkt alsof grootouders en kleinkinderen zich bij elkaar bevinden. Dit zijn de moeilijkste opdrachten, maar misschien leveren ze wel de leukste foto’s op!
Het spel is geschikt voor spelers vanaf 5 jaar.

Wegens succes verlengd!
Je kan het spel spelen van woensdag 20 mei t.e.m. maandag 1 juni!
Je speelt wanneer je wilt. Je kan het spel starten op het tijdstip dat je wilt. Het spel duurt 90 minuten.

Zowel de grootouders als de kleinkinderen nemen een foto van de opdracht.
De grootouders sturen hun foto naar de (mama of papa van de) kleinkinderen (vb. via WhatsApp of Messenger) die beide foto’s samen voegen tot 1 foto met de Layout-app van Instagram.

Het resultaat van elke opdracht, de gedeelde foto, sturen jullie via Facebook Messenger naar een jury die op het einde van het verlengde weekend de leukste foto’s uitkiest.

Hoe kan je deelnemen?

  1. Spreek een moment af met de grootouders en kleinkinderen waarop jullie het spel samen willen spelen. Je kan het spel spelen tijdens het verlengde Hemelvaart-weekend, van 20 t.e.m. 24 mei. Je kan het spel starten op het tijdstip dat je wenst en er is ook geen enkele tijdsdruk.
  2. De (mama of papa van de) kleinkinderen hebben een account bij Facebook Messenger dat verbonden is aan een Facebook-profiel. In Messenger maak je verbinding met Das Box-spelleider, Super Sam. Hoe je dit best doet, kan je hier nalezen.
  3. Super Sam zal je naar een spelcode vragen. Een spelcode kan je bekomen door een mailtje te sturen naar info@dasbox.be. Jij krijgt dan snel een mailtje terug met een spelcode.
  4. Nadat je bent ingelogd, zal Super Sam het spel uitleggen en wachten op jullie gedeelde foto's van de opdrachten. De lijst met opdrachten kan je onderaan deze pagina, via de oranje knop, downloaden. Bij elke opdracht hoort een nummer; deze nummers hou je best bij de hand als je het spel speelt. Bij elke opdracht stuur je eerst het nummer van de opdracht, en dan 1 foto door naar Super Sam!

Wat heb je nodig?

  1. Een computer, tablet of laptop met Zoom, Messenger, Skype, ... zodat je met elkaar online kan videobellen en overleggen. Je hebt minstens 2 spelers aan elke kant van het scherm nodig.
  2. Zowel de grootouders als de (klein)kinderen hebben een smartphone nodig om de foto's te maken.
  3. De grootouder moet foto's kunnen doorsturen naar de telefoon van (de mama of papa van) het kleinkind. De foto's kan je bijvoorbeeld via Whatsapp, mail, Facebook-messenger,... naar elkaar versturen.
  4. De mama of papa van het kleinkind moet de app Lay-out Instagram downloaden op de smartphone. De app bestaat zowel in de Apple Store (download iPhone) als de Google Play Store (download Android). Deze app laat eenvoudig toe om 2 foto's naar elkaar te plaatsen en er 1 gedeelde foto van te maken. Je probeert het best even uit voor je aan het spel begint.
  5. De mama of papa van het kleinkind heeft Facebook Messenger nodig om de gedeelde foto's naar Super Sam door te sturen.

Dus, in het kort: de grootouder en het kleinkind nemen allebei een foto van elke opdracht en de grootouder stuurt de foto door naar het kleinkind. Die voegt beide foto’s samen tot 1 foto en die foto stuurt het kleinkind via Messenger naar Super Sam. Vergeet ook niet om de samengestelde foto te sturen naar de grootouders, zodat ook het eindresultaat te zien krijgen.

Deelnemen aan het online grootouder-kleinkindspel is volledig gratis en kan doorlopend gespeeld worden van woensdag 20 t.e.m. maandag 1 juni. De eerste 100 deelnemers krijgen bovendien na afloop van het spel een leuk aandenken (foto van het spel in poster-formaat 20*30) opgestuurd via onze partner Smartphoto.

Liever samen spelen zonder apps of smartphone?

We bundelden verschillende leuke activiteiten voor grootouders en kleinkinderen, die je ook zonder apps op jouw smartphone kan spelen. Ga op schattenzoektocht in je eigen huis, kweek samen lekkere groenten of speel het Gezinssport-ganzenbordspel!