Zomerzoektochten "Sint-Truiden gezien? Sint-Truiden gevonden!"

Dat het geen gewone zomer was, dat hoeven we je niet meer uit te leggen. Velen zagen hun vakantieplannen in het water vallen door de beperkingen die er nog altijd zijn, of moesten hun plannen aanpassen. Maar ook in deze uitdagende tijden laat Gezinssport Vlaanderen gezinnen gezond bewegen. Een aantal binnenlandse vakanties hebben we coronaproof kunnen laten doorgaan en ook op ons online beweegplatform ‘Familie Fit’ barstte het van deideeën en inspiratie om samen met je gezin actief te blijven en te bewegen tijdens de zomermaanden.

Op ontdekking in Sint-Truiden!

Met de start van de zomervakantie lanceerde Gezinssport Vlaanderen ook haar zomerzoektochten ‘Sint-Truiden gezien? Sint-Truiden gevonden!’. De ideale manier om in tijden van corona toerist te zijn eigen land. Van 3 juli tot en met 30 september kon je elke dag veilig wandelen, fietsen en geocachen in Sint-Truiden langs een mooie uitgestippelde route. Dit kon perfect met jouw eigen bubbel gedaan worden of in kleine groepjes, met respect voor social distancing. Aan de hand van een leidraad, vragen, raadsels en puzzels leerde men Sint-Truiden op een sportieve manier beter kennen.

Zomerzoektochten en Limburg: een mooie match

De zomerzoektochten van Gezinssport Vlaanderen en Limburg waren een mooie match. Eerder hebben de zoektochten in 1998, 2009, 2010 en 2014 ook al neergestreken in deze gastvrije provincie, namelijk in Hasselt, Tongeren, Houthalen-Helchteren en in Maaseik. Onze zoektochten namen je mee langs een selectie hoogtepunten van Sint-Truiden als historische stad met verrassend mooi erfgoed, maar ook als hedendaagse fruitstad. De gratis Trudo-pas gaf je toegang tot talrijke historische bezienswaardigheden: de abdijtoren, de crypte, de kapucijnenkapel, het kerkje van Guvelingen, het Festraetsuurwerk, de academiezaal, de keizerszaal.

Gebruik je Trudopas nog het hele najaar!
Heb je enkele historische pareltjes nog niet ontdekt? Jouw Trudopas kan je nog het hele najaar lang gebruiken.
Laat hem gratis activeren op de dienst Toerisme Sint-Truiden.


Een tevreden terugblik

Maar liefst 700 gezinnen gingen op ontdekking in deze fijne Haspengouwse hoofdstad.
Guido Benaets, sporttechnisch verantwoordelijke Gezinssport Vlaanderen, kan ondanks de corona-perikelen tevreden terugblikken op deze editie. “Onze zomerzoektocht wordt stilaan een gevestigde waarde”, aldus Guido. “We stellen vast dat het voor heel wat deelnemers stilaan een jaarlijkse traditie is geworden om elke zomer op speurtocht te gaan in een fijne Vlaamse stad.”

"Proficiat aan de organisatie!
Wij hebben Sint-Truiden ontdekt, fantastisch! Zowel de wandeltocht als geocaching. Ook de fietstocht heeft ons naar mooie plaatsen gebracht door boomgaarden en kapellekes. Limburg fietsparadijs!
Tot volgend jaar!"

“Een ongelooflijke toffe beleving: lees “ontdekking” van deze topvriendelijke stad/provincie.
Een aanrader voor velen! Proficiat met de organisatie!”


Bekendmaking winnaars

In de loop van november kennen we de winnaars van de vier zoektochten. Zij ontvangen tal van leuke prijzen zoals cadeaubonnen voor zomer- en wintervakanties, weekendarran­gementen, fietsen van het merk Minerva, boeken, gezelschapsspellen en andere mooie naturaprijzen. De winnaars zullen in de loop van de maand november persoonlijk op de hoogte worden gebracht.


Oplossingen

De oplossingen kan je - na de prijsuitreiking (begin december) - op deze webpagina bekijken.

De zomerzoektocht ‘Sint-Truiden gezien? Sint-Truiden gevonden!’ was een initiatief van Gezinssport Vlaanderen in samenwerking met de stad Sint-Truiden. Met de steun van de Gezinsbond, Gezinsvakantie-Familiatours, Baloise, Vayamundo en Sport Vlaanderen.

Dank voor jouw deelname!