Welkom op onze wintersportvakanties!

Zin in een weekje winterpret met het hele gezin? Gezinssport Vlaanderen, de sportdienst van de Gezinsbond, biedt jou een onovertroffen volledig georganiseerde wintersportweek. Alles wordt vooraf geregeld, zodat je je geen zorgen meer hoeft te maken over hotel, skipassen, skischool, materiaal,...

Skiër of snowboarder? Beginner of gevorderde? Langlaufer of wandelaar? Bij Gezinssport Vlaanderen blijft geen wens onvervuld.

Je kinderen in goede handen!

> Sneeuwgewenning
Voor de allerkleinsten (4-6 jaar) wordt er sneeuwgewenning aangeboden.

> Gratis peuteropvang
Wij voorzien gratis peuteropvang (2,5 tot 4 jaar) tijdens de kerst- en krokusvakantie in hotel Mooswirt.

Tijdens de paasvakantie wordt er eveneens een jeugdskiweek (8-18 jaar) georganiseerd.

Prijzen zijn inclusief:

  • vijfdaags lessenpakket* (4 u./dag; zesde dag is een skidag in familieverband zonder skischool) onder leiding van gediplomeerde (Oostenrijkse en Italiaanse) monitoren,
  • zesdaagse skipas,
  • verblijf in half- of volpension,
  • huur materiaal (inclusief helm voor kinderen t.e.m. 15 jaar),
  • busreis,
  • avondanimatie,
  • Nederlandstalige begeleiding,
  • ongevallenverzekering (optioneel: annulatie- en bijstandsverzekering)

*Ben je een gevorderd skiër (niveau 2 en 3) en min. 12 jaar, dan kan je tijdens de krokusvakantie (in hotel Sperlhof,hotel Huttersberg, Berggasthof Pension Zottensberg en Jufa Hotel) kiezen uit een 4 u./dag lesprogramma, 2 u./dag lesprogramma of zonder skischool. Voor de jongeren tussen 12 en 18 jaar dient er wel een volwassene verantwoordelijk te zijn.

Onze wintersportvakanties worden uitsluitend georganiseerd voor leden van de Gezinsbond en/of Gezinssport Vlaanderen.
Ben je nog geen lid? Geen probleem, bij inschrijving kan je aanduiden welk lidmaatschap je wenst aan te gaan.

Vakantieweetjes

Kids-ID

Kids-ID is verplicht voor kinderen tot 12 jaar, zorg ervoor dat je deze tijdig aanvraagt!

Helmplicht voor kinderen

Het dragen van een helm kan veel leed voorkomen. In Oostenrijk en Italië is een skihelm verplicht voor kinderen tot en met 15 jaar. Toch adviseren we iedereen om een helm te dragen. De huurprijs van een helm is voor kinderen van 4 t.e.m. 15 jaar bij de prijs inbegrepen.

Eenpersoonskamers

Eenpersoonskamers worden uitsluitend aanvaard indien de mogelijkheid in het hotel bestaat en mits betaling van een supplement van 60 euro. Wie geen eenpersoonskamer wenst, maar wel alleen wil verblijven in een tweepersoonskamer, betaalt ook deze toeslag.

Reis met autocar - opstapplaatsen

Voor al onze wintersportvakanties doen we beroep op goed uitgeruste autocars. Al onze autocars zijn uitgerust met licht achterover hellende zetels, toilet, dvd of video, bar met dranken en individuele verlichting. Om de reis zo efficiënt mogelijk te laten verlopen, hebben we reeds een aantal opstapplaatsen geselecteerd per hotel. Je voorkeur van opstapplaats kan je raadplegen op onze website bij inschrijving of opvragen bij ons secretariaat.

Reis met eigen wagen

Wens je liever met eigen wagen te reizen? Dat kan in hotel Enghagen krokus en in hotel Innviertler pasen. Hier kunnen een beperkt aantal deelnemers met eigen wagen meereizen en wordt er sowieso een korting van 100 euro/persoon toegekend.

Ook naar onze andere hotels kan je met eigen wagen reizen op voorwaarde dat wij nog extra kamers ter beschikking kunnen krijgen. Hou er rekening mee dat zolang de bus nog niet volzet is de korting van 100 euro/persoon niet wordt toegekend. De verplaatsing van en naar de skipiste zal met eigen wagen dienen te gebeuren.

Kies je voor de appartementsformule in Alprima Aparthotel dan dien je sowieso met eigen wagen te reizen. De korting van 100 euro/pp. zal hier worden toegekend.

Als je met eigen wagen reist, hou er rekening mee dat winterbanden verplicht zijn in Duitsland en Oostenrijk. Ook sneeuwkettingen moet je meenemen, zelfs als je winterbanden hebt (ook in de paasvakantie)