DE KOERS KOMT THUIS
Ook naar jouw afdeling of club?

Het EK van onze Rode Duivels zit er misschien op, maar niet getreurd: het volgende sportspektakel staat al in de startblokken! Want van 18 t.e.m. 26 september wordt het WK Wielrennen georganiseerd hier bij ons in Vlaanderen. En dat is echt iets om naar uit te kijken, ook voor onze gezinnen! Voor de maand september heeft Gezinssport Vlaanderen 3 superleuke pakketten uitgewerkt, met fietsactiviteiten op maat van het gezin.

Er is zelfs nog méér! In samenwerking met Sport Vlaanderen koppelen we er een unieke WK-challenge én een fantastische WK-prijzenpot voor de deelnemende gezinnen aan vast!

Drie wielergekke fietsevents voor het gezin

Met deze kant-en-klare fietsevents ondersteunt Gezinssport Vlaanderen jouw afdeling of club om gezinnen op de fiets te krijgen tijdens de WK-maand in september!

WK Loopfietsen

Organiseer in jouw club, afdeling of gemeente een WK Loopfietsen. Dit ludieke evenement zorgt gegarandeerd voor plezier voor de allerkleinste fietsers. De rest van het gezin komt uiteraard supporteren voor hun echte wielerhelden.

Ga op zoek naar een leuke locatie in de buurt: een pleintje, een straat die even verkeersvrij kan gemaakt worden, een park, een sportterrein… Het parcours hoeft niet langer te zijn dan 100 m. Je krijgt van ons een draaiboek met relevante informatie, stappenplan en inspiratie. Bovendien kan je bij ons een pakket met coole medailles, stoere fietsnummers en mooie diploma’s. Zo gaat iedereen als winnaar naar huis.

Een pakket kost 50 euro (incl. verzendingskosten) en bevat al het nodige voor 20 deelnemers:

  • 20 coole medailles
  • 20 stoere fietsnummers
  • 20 mooie fietsdiploma’s
  • Draaiboek WK Wielrennen

De Familie-Fiets-o-meter

Met de Familie-Fiets-O-Meter test je op een ludieke manier de behendigheid van elke fietser. De pirouette, de beenzwaai of de slalom? Er is voor elk wat wils. De 10 laagdrempelige opdrachten voor jonge en minder jonge fietsers kunnen geïntegreerd worden in een bestaande fietstocht of gebruikt worden om een dorpsplein of verkeersvrije straat om te toveren tot behendigheidsparcour.

De beschrijving van elke opdracht wordt geprint op A3 forex platen (kan gerust een hele zomer blijven hangen) en kunnen bij ons besteld worden voor slechts 75 euro (inclusief verzendingskosten). Wie liever zelf de borden print kan de PDF's hier gratis downloaden.

Workshop ‘Kijk ik fiets’

Wil je gezinnen helpen hun kind te leren fietsen zonder steunwieltjes? Kijk ik fiets! is een project om jonge kinderen op slechts 3 uur tijd te leren fietsen op 2 wielen. We hanteren hiervoor een unieke methodiek.

Organiseer een sessie in je afdeling, sportrclub of gemeente. Elk kind neemt zijn eigen fiets zonder steunwielen en een volwassen begeleider mee. Wij zorgen voor het een zelf opgeleide fietsleermeester die alles in goede banen leidt en voor het nodige hulpmateriaal om te leren fietsen. Weg met de hulpwieltjes, leve de vrijheid!

We organiseren deze activiteit i.s.m. Sportwerk Vlaanderen.
Sportwerk Vlaanderen rekent een vaste prijs aan voor een les 'Kijk, ik fiets':

  • 254 euro voor een sessie van 3u.
  • 455 euro als je op één dag twee sessie in jouw club of afdeling organiseert.
  • Op zondag wordt er 295 euro aangerekend voor één sessie.

Meer informatie over deze activiteit vind je hier.

Bestel jouw materiaal!

Wil je graag gebruik maken van de materialen en ondersteuning van Gezinssport Vlaanderen voor één of meerdere van bovenstaande activiteiten. Geef jouw activiteit door via onderstaande knop.

Ontdek alle geplande fietsactiviteiten

Ondertussen loopt iedereen warm voor het WK Wielrennen en worden overal in Vlaanderen leuke evenementen georganiseerd. Hier kan je een overzicht terugvinden.