Actief op weg

Doorheen het jaar organiseren wij en onze clubs tal van sportieve activiteiten. In onze online sportkalender vind je een overzicht van al onze wandel-, fiets- en andere sportactiviteiten. Heb je zelf een activiteit te melden? Dat kan via ons online formulier.

Sportieve en actieve vakanties

Gezinssport Vlaanderen organiseert tijdens de schoolvakanties en buiten seizoen, zowel in winter- als zomerseizoen verschillende actieve vakanties voor gezinnen, grootouders en kleinkinderen en actieve 50-plussers . Met je lidkaart kan je uiteraard genieten van onze ledenkorting.

Kinderen en jongeren kunnen mee op kamp met AFYA, sportieve jeugddienst van de Gezinsbond. AFYA biedt een uitgebreid programma aan jeugdvakanties in verschillende thema's: avontuur, dieren, sport & taal, sportkicks en waterfun. Bovendien kan je bij AFYA het diploma animator in het jeugdwerk behalen - met dit diploma kan je aan de slag als animator op de AFYA-jeugdvakanties.

Jaarlijkse wandel- en fietsrally

In de zomermaanden kunnen de speurneuzen onder ons hun hart ophalen tijdens onze jaarlijkse wandel- en fietsrally. Een vragen- en fotozoektocht voor jong en oud, elk jaar in een andere Vlaamse stad. In 2017 doen we Turnhout aan.

Hier vind je meer informatie over de rally 2017 in Turnhout


Nationale wandel- en Fietsdag 2017

Op 29 oktober 2017 gaat onze nationale wandel- en fietsdag door in Maldegem-Kleit. Onze wandelclub 'De Smokkelaars' zorgt voor een aantal prachtige wandelparcours en fietstochten. Hou deze datum alvast vrij! Meer info.


Week van het Bos 2017

Ook in 2017 zetten alle bossen hun deuren wagenwijd open voor een knallende editie van de Week van het Bos! Duid de week al met een knalgroene stift aan in je agenda: van 8 tot 15 oktober 2017. Meer info

Gezinnen in beweging

Registreer je op ons online beweegplatform en beweeg mee tegen armoede. Hoe meer uren je sport, hoe meer virtuele medailles je kan verzamelen. Bovendien krijg je wekelijks inhoudelijke beweegtips met o.a. informatie over gezonde voeding, leeftijdsspecifieke beweegtips, informatie over blessure(preventie),…