Actief op weg

Doorheen het jaar organiseren wij en onze clubs tal van sportieve activiteiten. In onze online sportkalender vind je een overzicht van al onze wandel-, fiets- en andere sportactiviteiten. Heb je zelf een activiteit te melden? Dat kan via ons online formulier.

Sportieve en actieve vakanties

Gezinssport Vlaanderen organiseert tijdens de schoolvakanties en buiten seizoen, zowel in winter- als zomerseizoen verschillende actieve vakanties voor gezinnen, grootouders en kleinkinderen en actieve 50-plussers . Met je lidkaart kan je uiteraard genieten van onze ledenkorting.

Kinderen en jongeren kunnen mee op kamp met AFYA, sportieve jeugddienst van de Gezinsbond. AFYA biedt een uitgebreid programma aan jeugdvakanties in verschillende thema's: avontuur, dieren, sport & taal, sportkicks en waterfun. Bovendien kan je bij AFYA het diploma animator in het jeugdwerk behalen - met dit diploma kan je aan de slag als animator op de AFYA-jeugdvakanties.

Jaarlijkse wandel- en fietszoektocht

In de zomermaanden kunnen de speurneuzen onder ons hun hart ophalen tijdens onze jaarlijkse wandel- en zoektocht.
Een vragen- en fotozoektocht voor jong en oud, elk jaar van 1 juli t.e.m. 30 september in een andere Vlaamse stad. In 2019 trekken we richting Roeselare.

>>> Hier vind je meer informatie over de zomerzoektochten in Roeselare!

43ste Nationale Wandel- en Fietsdag in Genk

Het decor van onze Nationale Wandel- en Fietsdag in 2019 is Genk. Op zondag 29 september trakteren onze wandelclubs je op prachtige wandelingen in het Thorpark, dat in oktober 2017 feestelijk geopend werd. De site biedt prachtig natuurschoon en een unieke mijnomgeving. Fietsers kunnen genieten van 'fietsland Limburg'. Meer info.